שאלה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

13/01/2009 | 08:38 | מאת: שיי

אדם גיל 50+ ,חבלת ראש מתאונת דרכים,היה בשיקום ,משרד הבריאות קבע שהוא תשוש.האם הקביעה הזו אומרת ששום טיפול קוגנטיבי לא יעזור? האם זה אומר שהאיש תמיד יהיה עם הגדרה כזו?

שלום משרד הביאות לא קובע האם חולה תשוש או לא, מדובר במסקנה רפואית, ו"משרד הבריאות יכול להסכים עם הערכה רפואית. לגבי טיפול קוגניטיבי-על פי מידע שאצה מעביר לא ברור נזק שנגרם למוח כתוצאה של תאונה ומה מצבו קוגניטיבי של החולה ולכן לא ניתן לענות האם טיפול קוגניטיבי יכול לעזור באופן עקרוני טיפול קוגניטיבי יכול לעזור גם במצבים קשים בברכה ד"ר חייגרכט

13/01/2009 | 22:13 | מאת: שיי

הנזק המוחי הוא פגיעה באונה הרקתית.הזיכרון הקצר לא טוב,יש התנהגות לא אחראית (לפעמים) .החשיבה נכונה והגיונית.הדיבור הגיוני,אבל האיש לא מפנים לגמרי שעבר תאונה ושהוא לא יכול לעשות פיזית מה שעשה קודם כמו ללכת הליכה ארוכה ,לצאת בלילה למסע הליכה,לפעמים יש לו מעשים או רצונות שמזכירים אדם עם פיגור אבל בדרך כלל הוא חושב בהגיון.הרגעים האלה יכולים לסכן אותו.הוא למשל לא יודע לחייג בטלפון וכמה שמסבירים לו הוא לא תופס.הוא לא זוכר איזה יום היום וגם לא יזכור לפתוח לוח שנה ולבדוק.אין אירגון

21/01/2009 | 23:09 | מאת: טל

בת 35 התחלתי לקחת ריטלין אחרי בדיקת טובה, אני לא בטוחה האם ריטלין זו התשובה עבורי אני לוקחת את הכדור לסירוגין לא רק בימים שאני לומדת אלא בצורה אקראית.,בימים שכן אני מרגישה אחרי שעה שינוי בדופק מהיר יותר עמין תחושה של אנרגיה שעולה אך תוך חצי שעה יורדת. ריגוש שעולה ויורד.האם זה מה שאני אמורה להרגיש ? לא בהכרח עונות לי על הצרכים שבשבילם הלכתי למבחן טובה האם אפשר להמתכר לריטלין? האם בדיקה נוספת יכולה לתת לי מענה מדויק יותר?

שלום טל בדיקת טובה בודקת רק סוג אחד של קשב-קשב מתמשך ולא מספיקה להערכת מצב סיכוי להתמכר לריטלין-נמוך ממליץ לבצע אבחון קשב מקיף אשמח לעזור לך ניתן לפנות למרפאת קשב וזיכרון בה"ח אסף הרופא טל" 089779823 בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים