זמן החלמה

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

09/09/2008 | 23:44 | מאת: עדה

שלום נילי, 1.כמה זמן מומלץ לטפל בצלקות רצוף ואם התמדה נותנת תוצאות יותר טובות. 2. מה הבדל בין צלקת מכויה וצלקת של תפרים או הדבקות. 3. אנשים שרוצים לקבל הסבר יותר מלא, אולי גם טיפול לאן להפנות תודה

עדה שלום רב רוצה להודות לך על שאלותייך שמאפשרות שיתוף במידע כה חשוב. הטיפול בכל סוגי הצלקות דורש מעקבים, הדרכה והתמדה של האדם בטיפול היומיומי בצלקת. ברוב המקרים מומלץ לבצע עיסוי יומיומי יחד עם הפעלת לחץ מקומי (בצלקות היפרטרופיות או קלואידיות). בצלקות שטוחות בד"כ רצוי לשמור על לחות ושימון העור והימנעות מחשיפה לשמש. יש לזכור שצלקת פעילה בד"כ בין שנה ל..חמש שנים מיום היווצרותה.איסור החשיפה לשמש לרוב מוסר אחרי שנה. כמובן שכל מקרה לגופו, כל עור שונה מקודמו ולכן יש להגיע להערכת מומחה בתחום. לשאלתך השנייה, צלקות מכוויה לרוב הינן מפושטות יותר ופחות מ"סודרות", קווי המתאר שלהן פחות מוגדרים. צלקות מניתוח או תפירה בד"כ מוגדרות ותחומות, גם הן עלולות להיות היפרטרופיות או קלואידיות. כל אדם המעוניין בעזרתי מוזמן לפנות אלי טלפונית או לכתוב לי מייל ואשמח לפגוש אותו 036320178 [email protected] תודה ולהתראות נילי

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות