כוויה

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

04/05/2016 | 13:08 | מאת: רות

שלום רב בתי בת ארבע נכוותה ביד בחלק הפנימי ממגע עם מחליק שיער בחום 210. אני קררתי לה במים ברז ונראה שהופיע אודם במקום הכוויה ונראה לי שזה משהו שטחי. לאחר מכן מרחתי לה משחת טרולאמין. יום למחרת התחילה להופיע שכבה חומה ובאותו יום בזמן שהייתי משחקת היא נגעה במקום הכוויה וחלק מהשכבה החומה נפלה ומתחתיה היה עור אדום עז ללא שום שלפוחיות, ומאז הלכתי לקופת חולים וחבשו לה את מקום הכוויה לכמה ימים עם שימוש במשחה נגד זיהום. אחרי 6 ימים מקום הכוויה נראה שהשכבה החומה מתחילה לאט לאט יורדת ומתחת יש עור בצבע ורוד-אדום. אני מאוד מודאגת שישאר לה הבדלים בגוון העור או צלקת צבע. מה לדעתך הכוויה הזאת האם היא דרגה ראשונה שתחלוף ללא שום סימן או משהו שישאיר סימן. אני קראתי מהאינטרנט אינפורמציה על גב חיה גרין מירושלים שמטפלת בכוויות והצלקות האם לפי התיאור יש צורך לפנות אליה ולקבל ממנה משחה או שלא צריך.

רות שלום רב מצוין ששלחת לי תמונות אך לא ברור לי תאריך הכווייה (כמה זמן עבר מאז שנכוותה). נשמע מתיאורך שטיפלת נכון בצלקת. מציעה לך להגן על האזור מפני השמש- קרם הגנה וכן למרוח מדי יום קרם כדי לשמור על לחות העור.לא ניתן עדיין לדעת האם יישאר הבדל צבע. את מוזמנת לעדכן אותי החלמה טובה, נילי

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות