צלקת מניתוח

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

28/08/2008 | 13:27 | מאת: מימי

בעלי עבר ניתוח לב ונותרה צלקת קשה ולא יפה. האם ניתן לעשות משהו לשפר את מראה הצלקת ו /או חומרים מסוימים שניתן להשתמש כדי שמראה הצלקת ישתפר תודה

מימי שלום רב בכדי לענות על שאלתך חשוב מאד לדעת כמה זמן עבר מניתוח הלב שעבר בעלך. גורם הזמן משמעותי ביותר לטיפול בצלקת. בד"כ באזור בית החזה מתקבלות צלקות משמעותיות, היפרטרופיות או לעיתים גם קלואידיות. סוג הצלקת מכתיב את אופיו של הטיפול. עליכם לגשת במהרה לרופא פלסטיקאי או רופא המשפחה שלכם ולבקש הפנייה למרפאה בעיסוק המתמחה בטיפול בצלקות. הטיפול יתמקד בעשיית מסג' יומיומי בצלקת, לרוב תותאם יריעת סיליקון ובמידת הצורך תתכן התאמת סד מקומי לתוספת לחץ על האזור המצולק. המרפאה בעיסוק יכולה גם לשקול מדידת חבישת לחץ לאזור בית החזה. אשמח לסייע לכם, בברכת החלמה, נילי

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות