כוויה בגב לילד בן 3 בדרגה 2 עמוקה

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

12/04/2014 | 21:31 | מאת: נדב

נילי שלום! בני בן ה 3 נכווה לפני כשלושה חודשים בגב בדרגה 2 עמוקה. לפני מספר ימים הופננו למרפאת ריפוי בעיסוק לאחר שהפצע נסגר ונותרה צלקת גדולה. לקחו לילד מידות לחבישת לחץ ובנתיים הדביקו בגבו יריעת סיליקון. היום, לאחר יומיים של חבישה הילד צרח מכאבים במקלחת וכל איזור הכוויה הפך לאדמומי ודומה לפצע פתוח ומדמם. כמובן שלא החזרתי את הסיליקון ומה גם שהילד מאתמול העלה חום קל שלא ייחסנו לו חשיבות אך לאחר הכאבים והתגובה של הצלקת חושב אני שישנו קשר. מה עלינו לעשות?

נדב שלום, סליחה על תגובתי המאוחרת. לראשונה רואה את פנייתך כעת. מקווה שבזמן שחלף יצרתם קשר דחוף עם המרפאה בעיסוק המטפלת בכם. אשמח לשמוע מה מצבו של בנך, מבטיחה להגיב במהרה. תגובתו החמורה של בנך יכולה לנבוע משימוש ממושך מידי ביריעת סיליקון,רגישות ספציפית לסוג היריעה, וירוס שאינו קשור כלל ליריעה ועוד ועוד. בכל מקרה מציעה לפנות בדחיפות למרפאה בעיסוק. החלמה מהירה, נילי

16/04/2014 | 17:36 | מאת: נדב

היי. אכן פנינו ונאמר לנו להפסיק להשתמש ביריעה. החום לא חזר והפצע יבש מאוד אך די התבהר.

נדב שלום האם אתם נמצאים כיום במעקב?רצוי שאזור הצלקת יהיה משומן כדי לשמור על גמישות העור ובכדי שהפצע לא ייפתח. אני ממליצה לך לשאול את המרפאה בעיסוק האם לשמן את המקום מכיוון שגם בהמשך כשתשתמשו בחבישת הלחץ כדאי שתבצעו עיסוי יום יומי עם קרם באזור הצלקת. בברכה נילי

26/04/2014 | 02:39 | מאת: אבראהים

תיקחי שלושים ביצים תשברי אותם על להבה נמוכה בתוך סיר למשך שלוש שעות לשרוף את הביצים ואחרכך לסנן יוצא לך שמן ביצים סמיך לשמור בקירור ולמרוח ממנו פעם ביום עד שייעלמו הצלקות אם אין לך כוח להכין את זה אוכל לספק לך את השמן ללא עלות

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות