מתי צריך תחבושת לחץ ?

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

10/12/2012 | 09:20 | מאת: כויה דרגה 2 בשוק ובירך

שלום רב לפני חודשיים נכוויתי ממים רותחים ברגלי. כוויה דרגה 2 עמוקה. במרפאת הכוויות בהדסה אמרו לי שכנראה אזדקק לטיפול בחבישת לחץ. מאחר שאני כרגע מטוםלת בקופת חולים - הפלסטיקאי שם, טוען כי יכול להיות שאין צורך בחבישת לחץ. לא כל כך הבנתי למה - הוא אמר שזה מסורבל וצריך ללכת עם זה שנה וחצי - אבל אני מוכנה ללכת עם זה וגם לשלם אם צריך - בקיצור אנ מוכנה לעשות הכל כדי למזער את הצלקת. אציין שבשוק הצלקת אמנפ בצבע אדום כהה אבל מושטחת ואילו בירך הצלקת אדומה וגם לא לגמרי יציבה ושטוחה. איני יודעת אם ההבדלים הם בשל סוג העור בכל איבר או רק קשורים לצלקת. היום יש לי פגישה עם הפסלטיקאי אשמח לדעת מה דעתך- האם את מכירה מקרים של כוויה דרגה שניה (עמוקה) שלא טופלו בחבישת לחץ? האם ישנה משמעות לזמן שחולף (אם נניח אקבע תור לרופא אחר ויעבור זמן עד שאגיע אליו).

שלום רב מציעה לך לבקש הפנייה למרפאה בעיסוק המתמחה בטיפול בצלקות. אכן שימוש בחבישת לחץ מחייב טיפול יומיומי אך מאד משמעותי במקרה של צלקת היפרטרופית. מרפאה בעיסוק תדריך אותך בנוסף לעיסוי מקומי, חלק בלתי נפרד מתהליך הטיפול.יתכן שתוספת יריעת סיליקון תרכך את העור. מקווה שתצליחי לקבל את הטיפול המלא והטוב עבורך, נילי

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות