כווית שמש ברגל - שינוי גוון עור במריחת סילברול

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

06/06/2019 | 01:15 | מאת: דניאלה

קיבלתי כוויה בחלק העליון של כפות הרגליים מחשיפה לשמש, כוויה בדרגה אחת. הגעתי למיון ונאמר לי לבצע חבישות עם סילברול במשך חמישה ימים. אני ביום השלישי וכעת אני מבחינה שהעור מקבל גוון כחול אפור. האזור היה חבוש כל הזמן כלומר ללא חשיפה לשמש. הבנתי ששינוי צבע העור היא תופעת לוואי בחשיפה לשמש. למה השתנה צבע העור אם האזור היה חבוש כל הזמן. האם צבע העור יחזור לקדמותו? האם להפסיק להשתמש בסילברול?

שלום רב מציעה לך לגשת לאחות בקופת חולים ולהראות לה את אזור הכוויה. צבע העור משתנה גם ללא חשיפה לשמש, אך יתכן שהצבע הכהה הוא מתגובת עורך לקרם. גשי בבקשה למרפאה. החלמה מהירה, נילי

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות