טיפול בצלקות לאחר הכוויה

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

25/07/2010 | 10:38 | מאת: איליה

שלום רב, בני, בן שנה וחצי, נכווה מקפה רותח לפני כחודשיים, דרגת הכוויה- 2. לאחר אשפוז וטיפולים בסולבירול, הפצעים נסגרו. כרגע יש סיכוי לצלקות. המקומות בהם היו כוויות - יד (חלק פנימי), כתף (לכיוון חזה) וחלק ממש קטן בגב העליון. המליצו לנו לטפל בצלקות ע"י חבישת לחץ ויריעת סיליקון. במרפאת ריפוי בעיסוק הזמנו חבישת לחץ (חולצה), אך נראה לנו שהחבישה לא עושה את העבודה באיזור של הכתף והגב העליון. האם הטיפול הוא נכון? האם ישנן אופציות נוספות כך שהטיפול יהיה אפקטיבי? תודה מראש,

שלום איליה מקווה שהשבתי לך בתגובתי לדברייך הקודמים. בכל מקרה ממליצה לשוב לריפוי בעיסוק לוודא התאמת החולצה והלחץ או אי הלחץ- שנוצר. ניתן להוסיף תוספות שיביאו ללחץ מתאים יותר. ממליצה מאד על עיסוי יומיומי בזמן ההפסקה של חבישת הלחץ ויריעת הסיליקון. אתם ממש זקוקים כעת לסבלנות והתמדה בטיפול. לצערינו מזג האויר החם והלח מקשים מאד אך נסו לשמור על קרירות ככל האפשר עבור בנכם. בהצלחה נילי

01/08/2010 | 21:07 | מאת: איליה

שלום נילי, ראשית תודה לך על תגובתך, האם תוכלי לפרט בבקשה על אופן העיסוי (בזמן שמורידים את החולצה) בכתף והיד (גרוע)? תודה,

איליה שלום העיסוי לצלקות מתבצע בהתאם לזמן שחלף מיום הכוויה או הניתוח. כאשר הפצע החלים העור "סגור" ואינו מפריש או מדמם ניתן להתחיל בעיסוי עדין בתנועות סיבוביות בקרם שאינו מכיל בישום (רצוי).בהמשך העיסוי עמוק יותר ומטרתו להפעיל לחץ על סיבי הקולגן שבעור. עיסוי של תנועות סיבוביות עם לחץ מבוקר. בהצלחה, נילי

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות