הדרותרפיה לבעיות אורטופדיות

דיון מתוך פורום  הידרותרפיה - טיפול באמצעות מים

20/10/2013 | 13:21 | מאת: ביגי

שלום, רציתי לדעת אם במצב של שחיקת סחוס בברך או כל מפרק אחר - האם אפשר להמנע מניתוח. וכן במה הידרותרפיה יכולה לעזור ? תודה

שלום רב אין בהכרח קורולציה בין צילומי רנטגן וקליניקה. כלומר לא כל אחד שרואים אצלו שחיקה חריפה בסחוס, בהכרח סובל מכאבים. האינדיקציה לניתוח: סבל של המטופל, ירידה פונקציונלית (הליכה) וכו'. לא מטפלים / מנתחים צילום רנטגן. מעשית, חיזוק שרירים עוטפי מפרק, שימוש באביזרים תומכים, שימוש בתרופות נוגדי דלקת, עשויים לדחות ניתוח. כל האמור, חייב בפיקוח רפואי: רופא או פיזיותרפיסט.הידרוטרפיה- טכניקה שמבוצעת ללא כוח כובד, מאפשרת תרגול בפחות כאב- מאפשר חיזוק נוח יותר וכו'.

מנהל פורום הידרותרפיה - טיפול באמצעות מים