חקיקה חדשה לא הגיונית

דיון מתוך פורום  הידרותרפיה - טיפול באמצעות מים

20/01/2011 | 21:21 | מאת: הידרותרפיסטית

שמעתי שהחל מסוף החודש טיפולי הידרותרפיה למטופלים המופנים דרך קופ"ח יטופלו רק ע"י הידרותרפיסט שהוא גם פיזיותרפיסט, האם זה נכון? האם מיושם בפועל? מה יהיה על מאות המטפלים בעלי שנות נסיון רבות שאנים פיזיו'? חלקנו מחזיקים בידע ונסיון רב יותר בתחום השיקום במים בהשוואה לפיזיותפיסטים, האם אין לזה משמעות בעיני החוק?

שלום רב. משמעות החוק אומר, מיהו פיזיותרפיסט אשר הוכשר ע"י הרשויות (אקדמיה)לטפ]ל בפטולוגיות. לימודי הפיזיו. נמשכים 4 שנים 6 ימים בשבוע, 6-10 שעות יומיות. אלו שלא עברו הכשרה מקיפה זו, אינם מוסמכים לטפל ב" ארוע מוחי, החלפת מפרק, M.S, שברים ופריקות ועוד ועוד. הידרוטרפיט יכול לדעתי לטפל בשיפור כוח / סיבולת, הרפיות וכו' . אנא, עם יד על הלב והמצפון מי ממכם ההידרוטרפיסטים, באמד מבין בפטולוגיה? ויכול לטפל בחולי? אצלנו החוק אכן מיושם ואני מקווה כי בשאר המקומות גם.

26/01/2011 | 07:05 | מאת: פיזיו

עם כל הכבוד ומבלי לפגוע אני קורא את דבריך בפורום ומעת לעת אני חושב שהגישה שלך מתנשאת ושחצנית ואולי מטרתה לשמור על החלב ולא טובת המטופלים אני פיזיוטרפיסט כ 15 שנה עובד במרכז גדול מאוד בקריות בתור הידרוטרפיסט. לצידי עובדים אנשי מקצוע מהשורה הראשונה מנהלת המרכז הינה בעלת תואר בשיקום נכים ובעלת ידע נרחב מאוד לא פעם ראיתי אותה מלמדת פיזוטרפיסטים מוסמכים פטלוגויות ודרכי טיפול עליהם הם בכלל לא חשבו .איתנו עובדים גם בוגר ברפואה שגם עליו עם כל הכבוד לא ניתן לאמר כי הוא לא מבין בפטלוגיות ולכן ההכללה שלך היא פשוט לא במקום מנסיוני הרבה קולגות שלנו לא יודעים איך לעבוד במים לא מכירים שיטות טיפול ויכלו ללמוד מהידוטרפיסטים לא מעט יש הרבה מאוד אנשים בעלי ידע -נרחב בשיקום ואין מה לפיד מלחלוק יידע עם אחרים . הגישה כי רק לנו הפיזיטרפיסיטם יש את היידע ולכן רק לנו מותר לטפל פשוט פוגעת במטופלים אם תרצה אתה מוזמן ליצור עימי קשר ונשוחח על זאת רוני

מנהל פורום הידרותרפיה - טיפול באמצעות מים