לופוס וחיסון שפעת חזירים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/11/2009 | 15:04 | מאת: א

מהם ההמלצות לחולי לופוס? אמנם הינם בקבוצת החיסון אך במידה והמחלה ברמיסיה האם אין זה סיכון לקחת את החיסון שעלול להעיר את המערכת החיסונית? אני לוקחת פלקוניל 200 ביום ופרדניזון 5 - ברמיסיה זמן רב. מהי המלצתך?

ככל הידוע לי אין ניסיון מבוקר לגבי חיסון שפעת החזירים בלופוס. אם זאת, במחקרים מבוקרים שנערכו אין סכנה בחיסון שפעת רגיל בחולי לופוס (אך נראה כי הוא פחות יעיל). אין הבדל מהותי בין חיסון שפעת ה"חזירים" לשפעת העונתית הרגילה לכן אני ממליץ למטופלים במחלקתי להתחסן. Safety and efficacy of influenza vaccination in systemic lupus erythematosus patients with quiescent disease. Holvast A, Huckriede A, Wilschut J, Horst G, De Vries JJ, Benne CA, Kallenberg CG, Bijl M. Ann Rheum Dis. 2006 Jul;65(7):913-8. Epub 2005 Dec 1.

מנהלי פורום ראומטולוגיה