רמיקייד ויומירה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/08/2009 | 08:14 | מאת: שרית

אובחנתי לאחרונה כסובל מקרוהן ומסקרואיליטיס דו צדדית. עד כה טופלתי בפרדיניזון, ששימש לגמילה מסטרואידים שקיבלתי בעת האישפוז בבית החולים, ובסלזופירין. הטיפול הנ"ל לא עזר. הכאבים חזרו בעת הפסקת השימוש בפרדיניזון וגם הסלזופירין לא עזר ואף גרם לתופעות לוואי קשות. על כן, הראומטולוג והגסטרו שמטפלים בי אמרו שהצעד הבא יהיה טיפול באנטי TNF. רימיקייד או יומירה. מה ההבדלים בין שתי התרופות? תודה מראש

12/08/2009 | 21:36 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אותה יעילות. רמיקייד מקבלים דרך הווריד (בבית חולים באישפוז יום) כפעם לחודשיים. מתחיל לעבוד מהר מאוד. קצת יותר אלרגיות. יומירה מזריקים תת עורי פעמיים לחודש בבית (זריקה עצמית). לוקח יותר זמן עד שמתחיל לעבוד. תופעות לוואי דומות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה