מחלת הוגינר - הטיפול וההחלמה.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/08/2008 | 21:15 | מאת: עומר

שלום לכולם. לפני כשנה חלתה אימי במחלת הוגינר. ע"פ הבנתנו מחלה זו קשה והטיפול אותו נדרשת לקבל כולל סטרואידים , כימי ועוד ועוד... אין בידינו אינפורמציה מספקת לגבי המחלה , דרכי הטיפול לרבות זמן למרפא ועוד.. מבקש: לקבל מידע וידע שיתרום להבין על המחלה - דרכי הטיפול, תהליך החלמה. למומחה/ים בתחום. ו/או לשתף במידע למי שחוו/תה במחלה. אילו סימפטומים, תופעות לווי נגרמים כתוצאה מהמחלה. עוד פרטים אשמח לפרט בשיחה. אודה וממתין בכיליון עיניים לסיועכם ועזרתכם. תודה מראש! עומר

07/09/2008 | 22:50 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

מחלת ווגנר היא מחלה קשה מאוד עם הסרדות נמוכה ביותר בעבר. אודות לטיפולים קיימים להיום, ניתן לדכא פעילות המחלה ברוב החולים ואף להכניס את המחלה להפוגה מלאה (שזה יכול לקרות אחרי לפחות מספר שנים של טיפול תקיף). מחלת ווגנר היא מחלה דלקתית אשר עלולה לפגוע בכל מקום בגוף - שכיח יותר במערות האף, אוזניים, ראות, כליות ועור. בכל חולה מחלה זו מיוחדת וכל חולה מקבל טיפול אישי, כך שלא ניתן בקצרה לפרט את כל המהלכים האפשריים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה