כאבים ועייפות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/08/2012 | 14:23 | מאת: גלית

שלום , אלו בדיקות צריך לעשות כדי לאבחן שאכן קיימת מחלה אוטואימונית. סובלת מעייפות קשה וכאבים בכל עצמות ושרירי הגוף ויותר גרוע לאחר מאמץ פיזי קל.

13/08/2012 | 21:41 | מאת: אחת

הולכים בהתחלה לרופא משפחה שבוודאי יבדוק קודם ויטמים, תפקודי כבד וישלול חוסר בברזל ,אבץ,B12 חומצה פולית שכל החסרים הללו גורמים לפגיעה עצבית ועייפות. בנוסף יש לבדוק את בלוטת ההתריס שזה בבדיקת דם בדיקת הורמון TSH. אם הכל ייצא תקין אז יבדקו בבדיקות דם נוגדנים, וסרולוגיה ויראו אם יצא רמטואיד פקטור גבוהה שזה מעיד על דלקת פרקים. ואז יתנו כדורים נגד דלקת. דרך אגב, יש מחלה או יותר נכון תסמונת!!!! שנקראת פיברומיאלגיה מאבחן אותה ראמטולוג. את הכל אני יודעת כי עברתי את המסלול הנ"ל ועד שגילו... פיברומיאלגיה מתבטאת בתשישות כרונית ועייפות וכן בכאבי שרירים ומפרקים שנמשכים זמן רב מעל חצי שנה!!! מכונה בעברית דאבת השרירים. בכוונה כתבתי לך כי לא הרבה רופאים שמעו על התסמונת והרוב מתרוצצים עד שמאובחנים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה