נוגדנים ללופוס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/07/2012 | 10:50 | מאת: רקפת

שלום, אם בבדיקות דם יש נוגדנים ותמונת לופוס,משלים נמוך, יש APLA אבל אין בטויים קליניים ללופוס!!! האם זה לופוס???ואם כן מה ניתן לעשות, האם תיתכן התפרצות של המחלה? באילו נסיבות? האם מתח הוא טריגר להתפרצות?!1אשמח לקבל תשובות, תודה

תמונת לופוס מעבדתית ללא סימפטומים היא עינין בעיתי ללא תשובה ברורה בספרות. באופן נורמלי לא מטפלים אלא במקרים חריגים. חלק מהמקרים קשורים לזיהום וחולפים מאליהם. מעקב הינו הכרחי כי יש ביטויים שלא מרגישים כמו חלבון בשתן

מנהלי פורום ראומטולוגיה