איך להגביר אנרגיה למי שחולה בלופוס?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/07/2012 | 14:27 | מאת: תמי

אני חולה בלופוס כ5 שנים. המחלה לוקחת ממני את כל הכוחות ואת כל האנרגיה. אני יכולה לקום..אחרי שעה אני כבר עייפה . אני מקבלת רק פלקווניל.המחלה מתבטאת בכאבי פרקים. האם יש משהו שאני יכולה לקבל להגברת אנרגיה? אני בסה''כ בת 25 ומרגישה בת 90.תודה.

עייפות יכולה להיות ביטוי של המחלה אך קשה לנו הרופאים למדוד ולכמת תלונה זו. בנוסף אין לה השלכות מסוכנות לכן לרב לא מציעים טיפול. אם זאת יש היום תרופות נוספות וחדשות ללופוס אם פעילות מחלה קלה.כדי להחליט על צורך בטיפול ניתן לנסות זריקה חד פעמית של סטרואידים כדי לבחון השפעה ולראות אם יש קשר לפעילות המחלה (אם כי גם זה מבחן זה מאוד גס ועלול לשפר את המצב רק מתגובה אופורית לסטרואידים) לבסוף יש לשלול אפשרות של דיכאון נילווה

26/07/2012 | 18:05 | מאת: תמי

תודה. אבל באמת יש לי הרבה פעמים דיכאון

מנהלי פורום ראומטולוגיה