האם לופוס?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/07/2012 | 11:58 | מאת: שולה

עשיתי בדיקת ana pattern התוצאה mixed ובהערה מצויין nucleo+fs מה המשמעות של התוצאה הזאת? כמו כן בוצעה בדיקת ana titer התוצאה 1:80 האם התוצאות מצביעות על לופוס. יש לציין ברקע APLA תודה

מדובר בטיטר נמוך של ANA (רמה נמוכה) אך ייתכן משמעותית על רקע APLA - השאלה העיקרית היא האם קיים ביטוי קליני הבדיקה לבדה אינה מאבחנת לופוס

26/07/2012 | 21:13 | מאת: שולה

בת 56. קיימים ביטויים קלינים רבים יש ש.ד גבוהה בין 60 ל 80 לשעה כל הזמן. CRP גבוה בין 1.5 ל-2.3 כאבי פרקים, בטן חום נמוך, היה בגיל 30 CVA יש התקפות של דלקת בקרום הריאה דלקת בקרום הלב. DVT ותסחיפים ריאתיים כל הזמן אובחנתי כחולת בכצ'ט. כעת לאחר האבחנה של APLA וANA חיובי אובחנתי כחולת לופוס האם ייתכן גם בכצ'ט גם לופוס וגם APLA? תודה

מנהלי פורום ראומטולוגיה