פאנוס במפרק MCP

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/07/2012 | 14:55 | מאת: אבי

שלום רב יש לי pannus במפרק MCP אחד בכף יד ימין עקב הקלדה מרובה, יש לי תור לראומוטולוג, רק רציתי לשאול האם יש סיכוי להיפטר מהדבר הזה באמצעות תרופות או איזשהו טיפול? מדובר על רקמה סינוביאלית בעצם מאוד מעובה שגורמת מאוד להגבלת התנועה, המפרק גדול בערך פי 2-3 מהגודל המקורי, יש אפשרות לטפל בזה ללא ניתוח, או שניתוח הוא בלתי נמנע?

לא יודע מי הגדיר את המצב כפאנוס אך כעיקרון הטיפול בדלקת מפרקים אינו כירורגי אלא תרופתי

מנהלי פורום ראומטולוגיה