APLA

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/07/2012 | 23:16 | מאת: נורית

שלום, האם APLA זו מחלה תורשתית?גנטית?לאח שלי התגלתה APLA לפני 6 שנים.ולצערי גם לי השנה,עם אירוע טרומבוטי.האם ייתכן?או מקרי?!?!.שאלה נוספת האם הנוגדנים לAPLA קיימים בגוף מאז ומתמיד?אם הייתי עושה בדיקות לנוגדניAPAL לפני 6 שנים,האם היו אצלי?וללא אירוע טרומבוטי מה הטיפול??אם יש נוגדנים בגוף מתיהם מתפרצים??תודה רבה

שאלות חשובות וטובות כן קיים מרכיב גנטי קרוב לוודאי שאם היית בודקת הנוגדנים היו כבר לפני כמה שנים אנחנו לא יודעים בשלב זה לחזות מי מהאנשים שנושאים נוגדנים באמת יהיה בעל ביטוי קליני כלומר ארוע טרומבוטי אולם יש נוגדנים שיותר מועדים מאחרים וגם הרמה בדם חשובה

מנהלי פורום ראומטולוגיה