מבחן Schober

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/07/2012 | 10:43 | מאת: רעות

ד"ר שלום. אני חולה ב AS כבר 12 שנים, מגיל 16. הייתי אצל רופא ראומטולוג מבוגרים פעם ראשונה לפני כמה ימים (עד כה טופלתי אצל רופא ראומטולוג ילדים) והוא עשה לי את מבחן ה Schober . אלו התשובות שהוא כתב במכתב סיכום: מבחן Schober 3.5 ס"מ, התפשטות בית חזה 5 ס"מ הייתי מעוניינת לדעת מה זה אומר. תודה רבה רעות.

זה תומך באבחנה ומראה מגבלה בכיפוף עמ"ש תחתון האופיינית ל AS . מצב עמ"ש גבי שלך טוב יותר וניפוח בית חזה תקין

מנהלי פורום ראומטולוגיה