AS?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/07/2012 | 17:00 | מאת: אלמוני

שלום רב אבקש לשאול - אני בן 32 יש לי כאבים באזור ירך שמאל כבר כחמש שנים, בא בהתקפות אחת לכמה חודשים ואחרי כמה ימים עד שבועיים זה חולף. בצילום רנטגן שעשיתי השבוע בעקבות התפרצות נוספת, נרשם לי: "שינויים אוסטאו ארטרוטיים קלים בפרק סקרו אליאק שמאלי". בנוסף האורתופד אמר שיש גם שינויים סקלרוטיים באזור נשיאת משקל ב-2 פרקי הירכיים. בעקבות זה האורתופד הפנה אותי לבדיקת HLAB27 לאנקילוזינג ספונדיוליטיס. בגלל הלחץ שזה הכניס אותי קבעתי מייד תור לראומטולוג, אבל זה לוקח זמן.. אין לי שום מאפיינים אחרים שתומכים באפשרות הזו. אין לי פריחות, כאבים במפרקים אחרים, אין כאבים משמעותיים בגב תחתון , למעט 2 פריצות דיסק שקרו לי לפני כשש שנים בעקבות הרמה של אנשים נכים בעלי משקל מסיבי.. על כן אבקש לשאול - האם האפשרות הזו לאנקילוזינג היא באמת ריאלית או שזה רק בשביל לשלול את האפשרות? אנא תעודדו אותי...

05/07/2012 | 17:06 | מאת: אלמוני

שכחתי לציין שמבחינת טווחי תנועה, למרות שהכאב הוא בא בהתקפות כבר חמש שנים, אין לי שום מגבלה בטווחי תנועה, לא בגב ולא במפרקים אחרים, למעט INTERNAL ROTATION של הירכיים..

מנהלי פורום ראומטולוגיה