ערכי CPK נמוכים, CRP גבוהים ו-RF 0.60

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/06/2012 | 19:38 | מאת: ארי

שלום רב, תוצאות בדיקות הראו: CPK בכמות 34 CRP בכמות 11.5 RF 0.60 מה זה אומר? אני סובלת מכאבים חזקים מכף רגל ועד לברך . בכפוף של עקרסול אני מרגישה צריבה ותחושה של כאיולו משהו חסום המלווה בהרדמה של הרגל . בדיקת דופלר עורקי וורידי של הרגליים הייתה תקינה האם תוצאה זו מבטלת כל ספק לחסימת עורקים או לכל בעיה אחרת בוורידים ובעורקי הרגליים? בצילום ברכיים נמצאה שחיקה של העצם ומלבד פיזיוטרפיה אין מה לעשות לטענת הרופא ובמקרה זה גם לא עושים ניתוחים. מה עוד יכולה להיות הבעיה? האם יש בדיקות נוספות לבירור !

CRP תלוי במידות הבדיקה 11 לא תקין אבל יכול להיות קצת לא תקין אם הנורמה 5 ויכול להיות מאוד לא תקין אם הנורמה 0.5 במעבדה שבדקה. שאר הנתונים אינם מספיק ספיצפיים לקביעת אבחנה מקוונת

מנהלי פורום ראומטולוגיה