פאפא, בטניזול ואיסטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

12/03/2012 | 14:08 | מאת: יניב

שלום, בני בן ה 4 חולה בפאפא בערך מגיל שנתיים. המחלה אובחנה רק לאחרונה. מאז האיבחון התחלנו טיפול בבטניזול שגרם לקיצור ההתקפים (פעם בשבוע במקום פעם ב4-6 שבועות). כבר יותר מחודש שהוא מקבל בטניזול כל שבוע. אנחנו חוששים מאד מתופעות הלוואי של הסטרואידים. לפני כשנה, לפני שידענו שיש לו את המחלה, היינו בחופש באילת, והוא עבר התקף. הלכנו לרופאת ילדים שנתנה לנו תוסף מזון סיני בשם "איסטיס", שהעביר את מחלת הגרון מיידת(ממש עברה המוגלה בגרון תוך יום). ניסינו את אותה תרופה עוד מספר פעמים (בהצלחה של 100%) אך הפסקנו בזמנו מהחשש שלא ידוע מה יש בה. (לפי מה שכתוב מדובר בצמחי מרפא סיניים. תוסף של חברת "זן"). כעת אנו שוקלים לחזור לתרופה הנ"ל, אך החשש שאולי יש בה סטרואידים שבעצם גורמים למחלה לעבור. האם ידוע למישהו על האיסטיס, והאם יש דרך לדעת שאכן אין בתוך זה סטרואידים\משהו שעלול להזיק תודה יניב

יניב שלום לא מכיר את התכשיר המדובר אך התגובה המהירה מעידה לדעתי על סבירות גבוה למעורבות סטרואידים בתוכו. קיימות עדויות סותרות על אפשרות של שימוש בכולכיצין במצב זה אולם עקב תדירות ההתקפים הגבוהה אני חושב שאין מה להפסיד וסביר לנסות כטיפול מונע

מנהלי פורום ראומטולוגיה