שאלה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/02/2012 | 21:51 | מאת: יוסי

שלום האם כאב (שכולל גם רגישות במגע) בחלק התחתון של עצם הסטרנום בחזה יכול להיות קשור לדלקת פרקים ? צילום רנטגן תקין, נשלל בקע ב - us הרגישות במגע לא חולפת על אף הפסקה בפעילות הגופנית. כמו כן, האם יש קשר בין זה לכאב בחלק העליון של מפרק שורש כף יד (ימין בלבד) ?

בהחלט כאב בסטרנום יכול להיות חלק מתמונות ראומטולוגיות (SAPHO) ואף ייתכנו כאבים בחיבורי גידים לצלעות במסגרת דלקות מפרקים שכיחות יותר כגון ankylosing spondylitis

מנהלי פורום ראומטולוגיה