פולימיאלגיה ראומטיקה - פרדניזון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/02/2012 | 13:35 | מאת: רונית

אמא שלי סובלת מכאבים ברגליים, בצוואר, בכתפיים, וברגליים, בבדיקת דם שביצעה ESR=70 , הרופאה ראומטולוגית אבחנה אותה כסובלת ממחלת פולימיאלגיה ראומטיקה,והמליצה על התחלת טיפול בפרדניזון 20 מ"ג. מאחר שיש לכדור תופעות לוואי, אמי פוחדת לקבל את הטיפול. היא מבקשת לדעת - 1) האם אי קבלת הטיפול יחמיר את מצבה הרפואי ? 2) האם ניתן להבריא מהמחלה ללא טיפול ? 3) אם היא תחליט לא לקבל את הטיפול, ומצבה יחמיר, האם המצב הפיך, כלומר האם קבלת טיפול בשלב התחלתי של המחלה, משפיעה על החלמה מהירה וטובה יותר ? האם ייגרם לה נזק בלתי הפיך, אם לא תקבל את הטיפול מיד?

אכן פרדניזון הוא הטיפול המקובל ב PMR . המחלה לא חולפת ללא טיפול. לרב המחלה מפריע לאיכות חיים אך לא נגרם נזק אם לא מטפלים

מנהלי פורום ראומטולוגיה