הרדמות כפות הידיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/08/2008 | 12:13 | מאת: אורית

מזה חודש וחצי אני סובלת מידי יום מהרדמות כפות הידיים בעת התעוררות משינה. פירוט השלבים: 1.תחילה היה קשה לי לפתוח את כפות הידיים {כאשר כמה חודשים קודם באופן חד פעמי כשהתעוררתי כף היד היתה רדומה ורפויה לגמרי ייחסתי זאת לתנוחה של היד בעת שינה} 2.לאחר מכן באת התעוררות התקשיתי בפתיחת היד וסגירתה ,בעיקר אצבעות זרת וקמיצה ללא כאבים.בשום שלב לא היתה תחושת נימול{הרגשת נמלים בכפות הידיים} 3.בשלב זה אין בעיה בפתיחת היד אלא בסגירתה ולעיתים מעורבות גם האמה והאצבע עם כאבים.לאחר מספר דקות אני מצליחה להשתחרר מהנימנום של כפות הידיים ולא סובלת מהירדמות במהלך היום כאשר אני ערה. הממצאים בבדיקת רנטגן של ע"ש צווארי:מבנה חוליות הצוואר צורתן ועמדתן בגדר הנורמה.אין לראות צללים פתלוגיים ברקמות הרכות הממצאים בבדיקת רנטגן כפות הידיים:שינויים ניווניים ב1 cmc דו צדדי. בדיקת us כפות ידיים יצאה תקינה. שאלותי: 1.מה פרוש ממצאי הרנטגן של כפות הידיים:שינויים ניווניים ב1 cmc ? 2.האם למרות שהבעיה בעיקרה בזרת ובקמיצה ישנה אפשרות לתסמונת התעלה הקלפרית 3.האם ישנה אפשרות שאני סובלת מניוון שרירים או מתרשת נפוצה? 4.האם ישנה אפשרות לדלקת מפרקים ושחיקת סחוס של אצבעות כפות הידיים אולי עקב קסיסת ציפורניים?שכן יום אחד לא חשתי בעיה בכף יד שמאל 5.האם אני סובלת מבעיה ראומטולוגית? תודה מראש.

07/09/2008 | 22:35 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

שלום, לצערי אינני יכול לעשות אבחנות באינטרנט - אפשרות של טעות היא גדולה מדי.

07/09/2008 | 22:35 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

שלום, לצערי אינני יכול לעשות אבחנות באינטרנט - אפשרות של טעות היא גדולה מדי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה