טיפול לפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/12/2011 | 08:59 | מאת: תהל

אשמח לשמוע על דרכי טיפול בתופעה הזו? תרופות מומלצות, פעילות גופנית ועוד.....

21/12/2011 | 12:30 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

פחות תרופות ויותר התעמלות, עדיף שחייה

07/01/2012 | 15:07 | מאת: הקשיבו אלי חברים

התעמלות ושחיה יכולים להועיל מעט לתשישות הכרונית אבל לא לפיברומיאלגיה (מחלת עצבים נירולוגית) פיברומיאלגיה=מנוחה במיטה (משכב) =שתית מיים מרובה=מוסיקה נעימה-ממולץ (אם יש אנרגיה) לשכב בחול החם-שהיה בשמש החמה בשעות בהן השמש לא מזיקה-בחורף רצוי בצהרים בהן השמש מקסימלית לפיברומיאלגיה צריך לקחת קלונקס עד 2 מג מיד לפני השינה ולערוך בדיקת דם שגרתית כל 3 חודשים-למי שסובל מהפרעות שינה חמורים-עם קלונקס תרדמו כמו בחדר ניתוחים! תופעות לואי-אי שיווי משקל-סכנה לנפילות-לא לעבור 2 מג ביום מעבר לזה אין לי שום תופעות לואי אחרות (רלונקס לא פוגע בליבידו ואפילו משפר את הביצועים המיניים בכך שהוא מאריך את הסקס (לאלה שגומרים מהר) אינו גורם לכאבי בטן יובש בפה או שילשולים כמו ליריקה-תרופה שהוכחה כלא יעילה לפיברומיאלגיה עם המון תופעות לואי

07/01/2012 | 15:16 | מאת: חולה פיברו

שחיה במיים לא תזיק ולא תועיל-תוד אבל אני נורא ממליץ על שתיה מרובה של מיים בכמויות הדירות עוד ספל ועוד ספל-רצוי מיים עם מסננן טוב (פילטר) להוריד את כמות הפלאורידים למינימום לא לאכול מאכלים המכילים מונסודיום גלוטומט! ממליץ על אכית סרדינים פורטוגזים (הים שם נקיא) הסרדין דג קטן ודג קטן (עשיר באומגה 3 טוב למוח) ניזון יותר מאצות ויש לו הרבה פחות ארסן וכספית מדג גדול מדובר בהדבקויות (פיברוסיס) של חלבון קולגני פרופ באואר שויץ-מנתח לפיברומיאלגיה אפשר לקרוא עדות של דליה שימקו שעברה את הניתוח של פרופ באואר הראשון בשיפור של 70 אחוז בעיתון הארץ

מנהלי פורום ראומטולוגיה