מחלת הרנו

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/11/2011 | 13:53 | מאת: רביד

שלום, אני אשה בת 60, חולת סוכרת , מאוזנת, מחורף שעבר התגלו תופעות של הלבנת קצות האצבעות וכן' בקיץ חלף, הרופא איבחן כחשש ל"רנו". שאלתי: 1. האם קילופים בעור בקצה האצבעות היא תופעה הקשורה לנ"ל ? 2. האם יכולה להיות התכווצות של כלי דם בחלקים כרתיים בגוף כגון לב, ראש, כליות וכו'. 3. האם ניתן להתרפא ממחלה הזו ע"י תרופות או כל דבר אחר לגמריי? 4. ממה נובעת המחלה הזו? תודה רבה מאד.

תופעת רינו יכולה להיות תופעה קלה ומשפחתית ובמקרים אחרים תופעה בעלת השלכות משמעותיות יותר כשהיא חלק ממחלה אוטואימונית כמו סיסטמיק סקלרוזיס. תופרעת רינו יכולה ליצור פגמי עור, סדקים וכיבים אולם לא קילופי עור ממש. באופן נדיר מתואר גם כיווץ כלי דם בעורקים בלב כחלק מתופעת רינו. אין ריפוי למחלה אך אפשר להשקיט אותה עי תרופות ועי מניעת קור..

מנהלי פורום ראומטולוגיה