שלום!שאלת נוגדני לופוס +אפלה והריון..

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/10/2011 | 19:01 | מאת: שלום דוקטור רימר!

שאלה בבקשה: אני בתחילת הריון מספר 2. בסופו של ההריון הראשון ערכו לי בדיקות ונמצא שיש לי אפלה ונוגדנים ללפוס. מאז--אני במעקב אצל ראומוטולוגית והמטולוגית, רק בדיקות דם. כלומר- הראמוטולגית אומרת שיש לי רק נוגדנים, אבל אין פעילות של המחלה ושאני רק צריכה מעקב. עשיו--אני בתחילת הריון 2, ממש בהודעת הפסים, וממה שאני קוראת ברשת, גם לי שיש רק נוגדנים--זה אומר שהמחלה תתפרץ בוודאות בהריון???האם זה נכון? (ביום א אני עורכת בדיקות דם שיגרתיות ובתחילת החודש יש לי תור אצל הראומוטולוגית שלי.) מה עלי לעשות? האם יש דחיפות? יש לצין שאני מרגישה בסדר כרגע, טפו טפו.. סהכ שבוע 5 להריון. מיותר לצין שרופא נשים קבע שעלי לקחת קלקסן מניעתי, וקרטייה, השאלה שלי היא יותר מבחינת הראומוטולוגיה-עד שאגיע לרופא שלי. תודה! מה לעשות? תודה רבה!

אם מדובר בממצא מעבדתי בלבד וההריון הראשון עבר תקין ללא טיפול במצב - את מכוסה בצורה הגונה מבחינת קרישיות. במידה וקיימים נוגדנים מסוג SSA SSB (או אם לא נבדקו) יש דחיפות בפגישה אם ראומטולוג. המחלה לא מתפרצת בוודאות בהריון (בכלל ברפואה שום דבר לא וודאי...). בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה