דלקת פרקים רב מערכתית של ילדים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/10/2011 | 19:37 | מאת: שרית

בני בן ה- 14 חלה לפני 9 שנים בסטרפטוקוקוס ולאחר כשלושה שבועות בדלקת פרקים רב מערכתית ולאחר טיפול של כשנה וחצי המחלה נעלמה. אתמול קיבלנו תושבה חיובית למשטח גרון ולפיה הוא שוב חולה בסטרפ'. האם יש משהו שאשפר לעשות כדי למנועאפשרות חזרה של דלקת הפרקים ? מה הסיכוי לחזרה שלך דלקת הפרקים ? אודה על כל מידע בעניין תודה וחג שמח

במידה ודלקת המפרקים שלו בילדות אובחנה כrheumatic fever נדרש טיפול מונע בפניצילין עי זריקה פעם ב 3 שבועות עד לאחר הצבא. כאשר כבר נדבק בסטרפ אין אפשרות למנוע התפתחות דלקת מפרקים הסיכון בהחלט גבוה בהרבה מבאוכולסיה הכללית

מנהלי פורום ראומטולוגיה