מחלת בכטרב

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/03/2009 | 14:54 | מאת: nicola

שלום, אני סובל ממחלת אנקילוזינג ספונדילייטיס (בכטרב) משנת 1982 . לשמחתי אני פגוע רק באיזור הסקרו-איליאק ובצאוור, פחות בעמוד השדרה . מצבי בינוני . שאלתי- האם יכול להיות מצב שהבכטרב לא מתקדם במשך שנים או שהוא חייב להתקדם באיטיות עד שעמוד השדרה הופך לבמבוק ? כמו כן האם המחלה הזו טורשתית ?(לאף אחד במשפחה שלי אין את המחלה) או יכולה להתפתח מאוחר יותר ? או שהמחלה הזו היא מולדת ויכולה להתפרץ מאוחר יותר ? (לצורך העניין לדוגמא בזמן הצבא).

25/03/2009 | 22:44 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

מחלה זו לא חייבת להתקדם כל הזמן אך יכולה לעשות החרפות מדי פעם - "להתקדם בקפיצות". מחלה קשורה לגן HLA B27. לאלה שיש להם את הגן סיכוי לחלות במחלה כ 8% (לא כל אחד עם הגן הזה חולה). זמן הכי שכיח להתחת המחלה - מ15 עד 40. קיים היום טיפול יעיל מאוד למחלה זו.

26/03/2009 | 16:00 | מאת: nicola

בהמשך לתשובתך אשמח לדעת איזה טיפולים יש היום נגד המחלה . משום מה לא ענית לחלק השני של מכתבי . האם מחלה זו טורשתית, מולדת או שאדם יכול פתאום באמצע החיים לקבל את המחלה בלי שום קשר לעבר ? תודה .

26/10/2010 | 20:06 | מאת: avigail

שלום דר' סלובודין. האם יש טיפול אחר מ-ENBRIL- ואם אין האם מתכוונים להכניסו לסל התרופות? כי הוא עולה קרוב ל- 1000 ש"ח. תודה על התשובה!

מנהלי פורום ראומטולוגיה