לופוס והריון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/07/2011 | 20:46 | מאת: רותם

גילו אצלי לופוס לפני כ8 שנים. בבדיקות הקרישיות היה בסדר. המחלה פגעה לי בכליות. אני בתחילת הריון, ראשון שבוע 5. המחלה בתרדמת כבר זמן רב, ואני לא לוקחת שום כדורים. הייתי היום אצל רופאת נשים בפעם הראשונה והיא אמרה לי שכשיראו דופק עליי להתחיל להזריק קלקסן.(עוד שבועיים יש לי שוב בדיקת דופק, בנתיים ראו רק שק) כמה שאלות: 1. שום רופא לא אמר לי שאצטרך לקחת קלקסן. האם עליי לחזור לראומטולוג שלי?נפגשת איתו אחת לחצי שנה לביקורת? 2.כאמור בדיקות הקרשיות היו בסדר, האם עליי לעשות בדיקות שוב, בגלל ההריון? 3. למה היא אמרה להתחיל מהיום שיש בו דופק, ולא מעכשיו? 4. מה אני אמורה לעשות עם המידע הזה?לחזור לרופא הראומטולוג? המון תודה!

29/07/2011 | 21:46 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

ללופוס פנים רבות - לכל חולה מחלה משלו ומחייבת טיפול שונה. הריון הרבה פעמים גורמת להרפות של לופוס וברוב המקרים נותנים גם טיפול מונע החרפה (למשל פלקווניל). יש חולים אשר צריכים לקבל קלקסאן, אחרים - לא. יש להיות במעקב ראומטולוגי צמוד בעת הריון בכל מקרה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה