תוצאות בדיקת ct מדאיגות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/06/2011 | 14:26 | מאת: רונית

ביצעתי בדיקת ct של עמוד שדרה מותני גבי ואגן. והתוצאות- א. שינויים אוסטאוארטרוטיים במפרקים הסקרו-איליאקליים דו צדדית. ב. ארטרופטיה פאצטלית היפרטרופית בגובה L4-L5 ו- L5-S1 . ג. סריקת L4-L5 בלט של אנולוס הדיסק המשיק לשק התקאלי ללא לחץ. עלי לציין שהנני חולת לופוס כבר 8 שנים. אשמח לקבל אינפורמציה על תוצאות הבדיקה. האם התוצאות הנ"ל קשורות למחלת הלופוס או שיש לי מחלה נוספת בשם בכטרב-אנקילוזינג ספונדיליטיס?

02/07/2011 | 18:17 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

שינוים ב CT לא קשורים ללופוס. בשביל לפענח את התשובה צרוך לדעת מדוע בדיקה זו נעשתה. אינני רואה אגב סימנים של מחלת בחטרב לפי תשובה זו.

מנהלי פורום ראומטולוגיה