איזה בדיקות נדרש לעשות?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/05/2011 | 16:50 | מאת: אנה

שלום רופאים יקרים, בת 31 ,לפני כחודשיים חליתי(סינוסים + ברונכיטיס) במקביל בני היה חולה ומצאו לו סטרפטוקוק A. אחרי כחודש וחצי אחרי שהייתי חולה הופיע כאב במפרק רגל ימין כולל נפיחות קנקים וכאב בדריכה.הכאב כמעט חלף כעבור שבועיים אך בינתיים הלכתי לאורטופד ועשיתי בדיקת RF (תוצאה 115).אורתופד מיד אמר שמדובר בדלקת פרקים והפנה אותי לראומטולוג.חשוב לציין שבחודש האחרון אני מרגישה כאב קל כשאני נושמת(בעת הכנסת אויר) בצד שמאל וגם לפעמים התחיל לי לפעום לב בצורה מהירה אפילו שאני יושבת ואין סיבה לכך שיתחיל לפעום מהר. יש לי 3 שאלות עיקריות: 1. איזה בדיקות כדאי לעשות לפני שאני הולכת לראומטולוג(קשה לקבוע תור קרוב אז אני מעדיפה להגיע עם תוצאות מוכנות)? 2. תכננתי בזמן הקרוב הריון - האם זה לא מסוכן? האם יש טיפול לבעיות ראומטיות שכדאי לחכות עם ההריון? 3. איך אני יכולה לבדוק את בני שגם הוא לא סובל מבעיות בעקבות חשיפתו לסטרפטקוק? מתנצלת על כמות השאלות אך אני די לחוצה אחרי כל מיני דברים שקראתי באינטרנט. תודה מראש על תשובתכם.

31/05/2011 | 10:37 | מאת: ד"ר דורון רימר

לכל ראומטולוג רוטינה שלו. באופן כללי ניתן לצלם מפרקים כואבים. עשית כבר בדיקה חשובה שהיא ה RF . חשוב לבדוק מדדי דלקת שקיעת דם ו CRP והשאר הייתי משאיר לראומטולוג לפי החלטתו. לגבי הריון קשה לי לחוות דיעה כיוון שעוד אין לך אבחנה ברורה אולם לציין שבדלקת מפרקים שגרונית עם RF חיובי קיים בדר"כ שיפור ספונטני בעת הריון. לגבי הילד - אם לא מתלונן לא הייתי מעמיק בבדיקה

מנהלי פורום ראומטולוגיה