אקטונל וכאבי שרירים ועצמות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/05/2011 | 13:52 | מאת: אורנה

שלום רב אני כבת 42 בעברי צליאק לפני כשנה אובחנתי באוסטופנייה מקבלת אקטונל 35 אחת לשבוע .וסידן קרבונט סובלת לאחרונה מכאבים בעצמות כאב מציק בעיקר מיד עם נטילת התרופה ,ניסיתי מקסיבון ואף היו כאבים . כאבים און אן אוף שעוברים ברגל בכף היד אצבעות ידיים וכו בעבר הפסקתי את הכדור למס ימים ולצערי גם אז היו קצת כאבים. לפני לקיחת הכדור אני מקבלת אקטונל שבועי. ממש כשהפסקתי את הכדור הרגשתי שוב כאבים בתאריך שהייתי צריכה לקחת שוב. מופנת לאינוקרינולוגייה כדי לקבל אולי זריקה אחת לשנה. שאלתי האם תרופות כמו אקטונל מקסיבון גורמות לכאבים בעצמות ובלילה כואב לפעמים יותר .זה אמור להפסק או שחוזר חלילה מכדור לכדור וכך הכאב און אן אוף,ומה הסיבות אם מפסיקים את הכדור ועדיין יש השפעה של כאבים.אני חוששת מאד קצת התעלמתי מהנושא. אשמח לקבל את תשובתכם ,

הכל יכול להיות אך זו לא תופעה שכיחה ולא ברור אם קשורה לכדור אם היא חוזרת גם בהיעדרו

מנהלי פורום ראומטולוגיה