פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/05/2011 | 19:02 | מאת: חגית

אימי בת 73 אובחנה כחולת פיברומיאלגיה . היא סובלת מכאבים כבר המון שנים ועכשיו הכאבים בלתי נסבלים ולא ישנה בלילות. ניסתה כל מיני תרופות ארגעה, האחרונה ויפקס שאותה הגדילו למינון 75 מ"ג. לפי מידע שאספתי יש תרופה שנקראת ליריקה. האם זו תרופה מסוכנת ואי אפשר לקחתה לאורך זמן? האם יותר מסוכנת מויפקס? והאם 75 מ"ג ויפקס זו כמות המקובלת לחולי פיברו? תודה

לכל תרופה יש תופעות לוואי אולם באופן כללי ליריקה היא תרופה די בטוחה ומינון של 75 מג הוא מאוד נמוך אך משמש להתחלה , בהמשך ניתן לעלות עד 300 מג ליום ובמקרים חריגים אף 600 מג

מנהלי פורום ראומטולוגיה