בדיקות מבלבלות...

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/05/2011 | 17:15 | מאת: ג'ודי

שלום, בעקבות הפלה ספונטנית ורעלת הריון (שהסתיימה בלידה בריאה) עשו לי בירור ללופוס. אין סימפטומים קליניים כלל. הגיעו תוצאות ANA חיובי ואנטי DS DNA חיובי. הרופא רשם חשד לSLE וביקש שאתחיל ליטול פלקווניל אך מהתייעצות עם רופאים נוספים החלטתי שלא לקחת את התרופה. יש לציין שהבדיקות נעשו בשיטת ELISA וחזרו עם אותם ערכים 4 פעמים במהלך השנה. בעקבות בירור שהראומטולוג ביקש לעשות, בדקו את הערכים הללו בשיטת IFA. שתי הבדיקות הגיעו שליליות! האם אפשר לזנוח סוף סוף את ההתעסקות במחלה הזו?

20/05/2011 | 17:12 | מאת: ד"ר דורון רימר

אכן מבלבל ... אולם לא סיפרת אם בדקו בדיקות לתסמונת APLA שהיא לעיתים חופפת עם לופוס ויותר חשודה לפי הסיפור הקליני. בקשר ללופוס אין מספיק נתונים בידי כדי לקבוע (האם יש כאבי מפרקים נשירת שיער תפרחת וכו') אך יש לזכור כי 5% מחולי לופוס הם ANA שלילי ולכן ההחלטה היא קלינית של הראומטולוג המטפל

מנהלי פורום ראומטולוגיה