לופוס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/05/2011 | 09:04 | מאת: רות

האם ייתכן איבחון לקוי לגבי מחלת הלופוס למשך כ8 שנים? אן שייתכן שמחלת הלופוס חולפת לגמרי ללא שום שארי נוגדנים כאילו מעולם לא הייתח ואובחנתי כחולת לופוס. במשך שנות האיבחון נטליתי את תרופת הפלנקווניל במינון גבוהה מאוד (חוסר תיקשורת והבנה מצידי) עד כ12 כדורים ליום. הייתכן שזו הסיבה שנעלמה המחלה לחלוטין? תודה רות

הכל יכול להיות גם אבחנה מוטעית וגם מחלה שנכנסה לתקופה "רדומה". לא חושב שיש קשר למינון הגבוה של פלקווניל אולם מינון זה בהחלט מדאיג לגבי פגיעה בעין ומציע בדקה אצל מומחה. באופן כללי אנו נוטים לחשוב שבדיקת ANA אינה הופכת לשלילית בלופוס אבל גם בעינין זה כבר ראיתי מקרים חריגים שתמיד מעוררים את השאלה האם אכן לופוס .

מנהלי פורום ראומטולוגיה