חשש לאנטיזופטיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/05/2011 | 02:03 | מאת: ברוך

שלום רב. אני בן 22.ולשעבר ביחידת שדה,בעל רגל שטוחה. משם החלו כאבים בברכים. ולאחר מיפוי עצמות,(תוצאות:קליטה מוגברת בכתפיים,ברכיים,וקרסוליים,חשש לאנטיזופטיה) אורטופד אבחן את זה כדלקות גידים(בדיקות דם שנעשו לא גילו ממצאים של דלקות).בהמשך החלו קליקים כמעט בכל מפרק כולל חזה(במתיחה),וזמן קצר לאחר מכן החלו כאבים בחזה.במיוחד שאני מנסה להתמתח או להפעיל לחץ על הסטרנום.(עברתי צילום רנטגן בחזה+א.ק.ג והכל תקין).כמו כן הכאבים מתחזקים במיוחד לאחר מאמץ עד כדי התחממות הברכיים,וכאבים חזקים יותר בחזה. אם אוכל לשאול כמה שאלות. (1)האם בבדיקת דם ניתן לגלות דלקות גידים? (2)ממה לדעתך אני סובל? (3)מה אני צריך לומר לרופא בכדי שאוכל לקבל את כל סוגי הבדיקות שיוכלו להצביע על משהו חד משמעי?

נשמע מתאים לדלקת גידים אכן או אנטזופתיה. אין בדיקות דם מיוחדות לגילוי. יש לוודא שאין מדובר בחלק מדלקת מפרקים מסוג ספונדילוארטרופתיה ולכך נדרש יעוץ מסודר של ראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה