רגישות יתר לקור

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/05/2011 | 20:50 | מאת: אורלי

שלום דר גלבס לובודין אני סובלת מאוד מקור בחורף אני מעדיפה שלא לצאת מהבית בשעות הלילה או היום כשקר בחוץ אני ממש רועדת עד כדי כך שהרגלים רועדות אני לא יכולה ללכת השיניים נוקשות וכפות הידים והרגלים ממש קפואות ומשנות את צבעם לסגול גם בקיץ אם אני נחשפת למזגנים אני ממש מרגישה שחום הגוף משתנה בשניות נעשה לי קר ואני מסתובבת עם זקט במקומות בהם מופעל מיזוג.רציתי לציין גם כשאני מרימה ידים למעלה למעת זמן או מטה אותם אחורנית לכוון הגו כפות הידיים נעשות סגולות פניתי לרופא כלי דם והוא אמר לי שככל הנראה אני סובלת מתסמונת רנו ושאני אפנה לרמתולוג מאוד היתי שמחה לדעת מה אתה מציע ואם תוכל להסביר לי על תסמונת רנו תודה מראש אורלי

02/05/2011 | 18:08 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

תסמונת רינו - זו התכווצות של כלי דם בעת חשיפה לקור. תסמונת שכיחה אצל מעשנים, לעתים זה חלק ממחלות אחרות. היעוץ בסדר גמור - תגיעי לראומטולוג.

מנהלי פורום ראומטולוגיה