האם חשוב אבחון מהיר של דלקת מפרקים?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/04/2011 | 18:03 | מאת: שאול

1. האם זה נכון שחלק מדלקות המפרקים חשוב לאתר ולאבחן בצורה מהירה כי אזי ניתן לקבל טיפול שיבלום וימנע החמרה של הדלקת? במידה וכן מהן שיטות האבחנה ? 2.שמעתי על בדיקת דם כללית לדלקת ועל בדיקת דם מיוחדת לדלקת אשר עושים אותה רק באיכילוב. אשמח אם תוכל להרחיב. הרקע לשאלותי היא כאב ואדמומית ללא נפיחות שהופיע לי בבסיס כף יד ימין בלבד ואשר בנוסף פס צר אדום נמשך ממנה כלפי המרפק.ללא סיבה נראית לעין. הכאב נמשך יומיים והתגבר כאשר לחצתי על האזור האדום ועכשיו מתפוגג רופא המשפחה רשם לי ETODOLAC 600 mg אולם היות והכאב כבר כמעט ולא קיים אני כמובן מעדיף לא להתחיל להשתמש בכדור בתודה

28/04/2011 | 12:21 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

פס אדום שמתואר לא מתאים מאוד למחלה ראומטית, אלא לזיהומית יותר. אבחון מהיר חשוב ביותר - קיים מגוון של בדיקות והדמייה שונה - מה מתאים ידע רופא ראומטולוג אחרי בדיקה.

28/04/2011 | 17:40 | מאת: שאול

ד"ר גלב סלובודין שלום תודה על התשובה. אחרי 3 ימים כל האדוממיות נעלמה לחלוטין. גם הכאב פג למעט רגישות וכאב קל במאמץ. האם לאור נתונים אלו יש טעם לחקור ולהתחקות אחרי האירוע? ואם כן מהי הדרך המומלצת , כלומר למי לגשת או סוג בדיקות צילומים. בתודה

28/04/2011 | 17:45 | מאת: שאול

חבר שהיה לו מקרה דומה המליץ לי על בדיקה שעשה לו מסוג ESR + RHEUMATOID FACTOR בעקבות הבדיקה שיצאה חיובית שלחה אותו לאיכילוב לבדיקת בדיקת anti ccp. אשמח אם תוכל להסביר בקצרה מהם בדיקות אלו והאם יש מקום לבצעם במקרה שלי. בתודה

מנהלי פורום ראומטולוגיה