לופוס ואקנה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/04/2011 | 10:38 | מאת: סיון

שלום, אני בת 27 חולה בלופוס המתבטא בעור בלבד.התלקחות אחרונה ב-2006. בדיקת ANA אחרונה חיובית.לוקחת פלקוויניל 400 מ"ג ביום. מזה כשנה אני סובלת מאקנה ולאחרונה התייעצתי עם שתי רופאות עור (את שתיהן אני מאוד מעריכה)- האחת הציעה טיפול רואקוטן במינון נמוך (יש לציין שבגיל 18 עברתי טיפול כזה כבר) והשנייה הציעה טיפול אנטיביוטי- רוקסיטרומיצין. רציתי לדעת האם מבחינת הלופוס יש בעיה אם אחד הטיפולים הנ"ל? ובאופן כללי, האם האקנה קשור למחלה?

אקנה לא קשור ללופוס. רואקוטן לא ידוע לי כגורם בעיות ואף הוצע במספר מאמרים כטיפול אפשרי בלופוס.

מנהלי פורום ראומטולוגיה