דלקת פרקים ורינו

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/04/2011 | 22:10 | מאת: תמר

שלום רב דוקטור. כבר כמה חודשים אני סובלת מכאבים חזקים בידיים, אצבעות, כתפיים ולאחרונה בברכיים ובאגן. עשיתי בדיקות דם ויצא ANA 10 חיובי אבל DNA DS שלילי.בנוסף בקור הידיים הופכות לכחולות לבנות, אני מאוד סובלת. הראומטולוגית אמרה שמדובר בדלקת פרקים ותסמונת רינו, ולא לופוס. אני ממש ממש לא רוצה להשתמש בסטרואידים, האם יש תרופות אחרות שיכולות לעזור? אוןפן מוריד מעט מהכאב אך לא עוזר. תודה מראש, תמר

04/04/2011 | 23:43 | מאת: ד"ר דורון רימר

בהחלט קיימות תרופות אחרות לטווח רחוק אולם כטיפול התחלתי יעיל אין תחליף טוב לסטרואידים ביחוד כשתרופות כאטופאן לא עוזרות

מנהלי פורום ראומטולוגיה