כאבים בכל הגוף

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/04/2011 | 18:54 | מאת: ערן

אני חולה בסכרת נעורים מזה 7 שנים. בן 23 A1c = 6.4 מזה כשנה סובל מכאבי שרירים קצוניים בכל בגוף המתבטאים בכאבים חזקים ברגליים ובידיים. הרגשה היא כאילו השריר מגיע לקסימום המתח שלו כמעט בלי מאמץ משמעותי אפילו כשאני קם משינה. הכאב מופיע ממש בסמוך לכל פעולה פשוטה שאני מפעיל בה את השרירים. בהמלצת רופא משפחה התחלתי לקחת ויטמין d ומגנזיום ואין שיפור הדבר מאוד מציק לי אני לא יכול לעמוד או ללכת יותר מכמה דקות בלי כאבים. התחושה כאילו השרירים נוקשים וחסרי אלסטיות. לציין שאני מתאמן בקראטה כבר כמה שנים ונמצא בכושר גופני מצויין. שאלתי היא האם יש קשר לסכרת ולאיזה רופא עלי לפנות כדי לפתור את הבעיה. תודה

04/04/2011 | 15:34 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לעתים סוכרת פוגעת בקצות העצבים וזה עלול לגרום לכאב דומה, יש גם לראות שזו לא תופעת לואי של אחת מהתרופות

מנהלי פורום ראומטולוגיה