מיפוי בלוטת רוק קרינה,קרינה מראוטר

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/03/2011 | 22:20 | מאת: בוקי

בן 48,במסגרת אבחנת סיונגרון בצעתי מיפוי בלוטות רוק. ממה שתמיד קראתי שלבי הביקה הם :הזרקה ,שיחרור למספר שעות ,ביצוע המיפוי אם ובלי לימון .בצעתי את הבדיקה רבין-שרון ומסלול הבדיקה היה שונה הם הסבירו שהם מבצעים את זה בשיטה יחודית ללא שיחרור הנבדק. שאלתי בסוף הבדיקה שאלתי באם יש צורך בשתית מים אמרו שמדובר בכמות חומר קטנה ולא חייב. קראתי באינטרנט לגבי בדיקות מיפוי באופן כללי(לא ספציפית זו),כמו כן באתר מסויים כתבו שלאחר הבדיקה לשתות מים כדי לסייע בשיחרור החומר מהגוף לא הבנתי בניסוח זה אם חייבים. לכן אני שואל 2 שאלות: 1. כיוון שלא חייבו לשתות אחר הבדיקה לא דאגתי לשתות בבת אחת 4 כוסות מים אלא שתתי כרגיל ואני מקפיד לשתתות לפחות כל שעה-שעתיים כוס מים. האם הייתי חייב לשתות בת אחת 4 כוסות כמו שמציינים באופן כללי בבדיקות מיפוי ואם כן כיוון שלא עשיתי זאת ושתיתי רגיל האם הגברתי סיכון שלא י שיחרור חומר רדיואקטיבי מהגוף. 2. מדוע הבדיקה התבצעה ברצף ולא בסדר הרגיל של בדיקות מיפוי הזרקה,שיחרור לבית+שתיה,מיפוי. נושא אחר שרציתי לשאול ברשותי ראוטר אלחוטי שממוקם בחדר של בני הקטן ואני לא רגוע לגבי הקרינה ממכשיר זה האם תוכל לסבר לי את האוזן לגבי באמת רמת הסיכון לקרינה ממכשיר זה וכן ממנורת PL

השאלות שלך הן בנושא הדמיה רדיולוגית וקרינה -פנה לפורומים המתאימים בבקשה

מנהלי פורום ראומטולוגיה