תסמונת רנו

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/03/2011 | 21:24 | מאת: לי

שלום רב אני בת 19 עשיתי בדיקת אולטראסאונד במי קרח ובלי ואכן יש לי את התסמונת הרנו יש לי כמה שאלות 1. האם תסמונת רנו היא מחלה או תסמונת? 2. האם זה מסוכן התסמונת רנו ? 3. איזה סוג של התעמלות מומלץ . 4. האם צריך לעשות בדיקת ANA ? אודה לך על התיחסותך

מדובר בתסמונת רצוי לבצע בדיקת ANA אולם הסיפור הקליני חשוב כדי להבדיל בין תופעה חסרת משמעות לבין מחלה משמעותית יותר. ספור משפחתי, סימטריה, היעדר פצעים באצבעות, גיל צעיר, והופעה אצל אישה תומכים יותר בתסמונת משפחתית בעלת אופי שפיר

25/03/2011 | 22:20 | מאת: לי

תודה על התיחסותך כתבת לי שאני יבקש לעשות בדיקת ANA אז הרופא רשם בדיקת דם שאני יעשה ANCA מה זה ? מה ההבדל בין ANA ל ANCA אודה על תשובתך

מנהלי פורום ראומטולוגיה