מחלה כרונית של ראומטיקפיבר עם דלקות חוזרות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/03/2011 | 14:16 | מאת: עינב

שלום רב, אני בחורה בת כמעט 31 נשואה טריה. בגיל 14 חליתי בראומטיקפיבר שפגע בשני מסתמים בלב, כיום רק מסתם אחד לא תקין והוא במצב קל עד בינוני. במהלך 15 השנים האחרונות אני סובלת מדלקת חוזרת שמתחילה בכתף ימין ובהמשך מקרינה לכיוון החזה והצוואר. לאחר שבוע בדיקות שערכתי בעת ההתקף האחרון, בחדר מיון לא נמצאו כל כך קשראים ללב ועלתה השאלה האם מדובר בבעיית פרקים. הנושא שמטריד אותי הוא שאני מטופלת בפרדניזון כל כמה חודשים ובשנה האחרונה אף בתדירות גבוהה יותר. הבנתי כי בשבוע ה 8-10 להריון ייתכן סיכון לשפה שסועה של העובר. אני עדיין לא בהריון ומנסה לגמור את הטיפול בפרדניזון אך כיוון שהורדתי את המינון במהירות חזרו הכאבים ולצערי עליתי חזרה במינון ל 60 מ"ג. כיצד אוכל להמנע מלקיחת פרדניזון במהלך הריון עתידי, כמו כן, האם נשאר מהפרדניזון בדם, כך שגם אם בהריון לא אקח יש סכנה לעובר כי קיים בדם? אודה לכם על תשובתכם.

קיימות תרופות ספציפיות המונעות התלקחות של דלקת מפרקים שאינן סטרואידים אולם ראשית יש להגיע לאבחנה ברורה אצלך ע"י ברור מסודר אצל ראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה