טווחי תנועה תקינים במפרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

09/03/2011 | 16:59 | מאת: עבד..(אנקילוזינג ספונדליטיס)

לד"ר גלב וד"ר דורון שלום וברכה ...אני נכה אשר לוקה במחלה ראומטית חמורה 100% נכות.רציתי לדעת מה זה אומר אבדוקציה או אודוקציה 0 מעלות או 30 מעלות לגבי מפרקי הירכיים?האם זה מעיד אכן על הגבלה חמורה במפרקי הירכיים?ואם כן מה הם טווחי התנועה התקינים במפרקי הירכיים ואם אפשר לציין את זה במעלות?מודה לכם בקרב לב...עבד.(מחלת אנקילוזינג ספונדליטיס).

מדובר על פיסוק הרגל החוצה (אבדוקציה) ופנימה (אדוקציה) עד הבאת הרגליים אחת אל השניה (0 מעלות) . אלה טווחים תקינים בעיקרון

מנהלי פורום ראומטולוגיה