פצעים בראש

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/02/2011 | 23:04 | מאת: מודאגת

הנני סובלת ממחלת הלופוס כבר 7 שנים בחודשים האחרונים הופיעו בקרקפת ראשי פצעים בולטים בצבע אדום חלקם גדולים וחלקם פחותיש לציין שהם אינם כואבים.אך הם מעצבים ומופיעים כבר לאורך זמן גם מאחורי האוזניים יש לי פצעים ועור מחוספס. האם זו מחלת הפסוריאזיס בנוסף ללופוס, או ביטוי למחלת הלופוס בלבד. עלי לציין שאני סובלת מכאבי מפרקים נפיחות תופעת רינו עייפות יתר פנים אדומות לפעמים פצעים בפה ובאף ללא כאב כאבי בטן בקיצור מכל תופעות מחלת הלופוס. כאשר התגלתה המחלה ANA היה חיובי גבוהה. לאחרונה חלבון בשתן באיסוף 24שעות היה מאוד גבוה קרוב ל-800 וגם בבדיקת שתן רגילה הופיעה חלבון בשתן ברמה של 200. האם זה קשור ללופוס? האם כדאי לבצע ביופסיה של הכליות? אשמח לתשובות לכל שאלותי

שלום הנגעים בקרקפת יכולים להיות שייכים ללופוס כרוני מסוג DISCOID או פסוריאזיס - צריך לראות כדי לאבחן לגבי הכליות - נשמע כמחלה פעילה - במידה ויש גם מדדים נוספים לפעילות המחלה מעבדתית או סימני צברים של כדוריות דם אדומות בשתן בהחלט יש אינדיקציה לביופסית כיליה

מנהלי פורום ראומטולוגיה