כאבים התנפחות נוקשות בכפות ידיים במאמץ קל

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/02/2011 | 17:26 | מאת: אלומה

שלום רב, אני בת 52 סולת שנים רבות מתופעה שבה כפות הידיים ופרקי כפות הידיים כואבים לי מאד לאחר מאמץ פיזי ממש קל למשל סחיטה של סמרטוט ריצפה או כתיבה בעט או עיפרון (עם הפסקות קצרות). התופעה הזו תמיד הייתה לי וכשעשיתי מאמץ פיזי חזק יותר הידיים היו ממש מתנפחות לי. בשנים האחורנות התוםעה הזו החמירה וכח מאמץ קל גורם לכאבולהתנפחות.אני מרגישה מזה שנתיים תהליך מאד איטי ועדין של התקשחות השרירים כלומר קשה יותר לעשות תנועות עדינות, כאילו כפות הידיים איבדו את הגמישןת. עכיוש כבר יש לי כאב חד פתאומי לפעמים כשאני עושה מאמץ כמו לפתוח דלת או להרים כוס . הכאב החד לא אחת גורם לי לשחרר מיד את היד מה"משימה" ואז נופלת לי הכוס למשל או אני מפסיקה את הפעולה באופן מייד. אני ממתקשה לקנותנעליים כי כשאני מודדת אם הנעל טיפה לוחצת לי על הרגל כף הרגל כל כך כואבת לי שאני כבר לא רוצה להמשיך למדודו עוד נעליים. אציין שיש גם בעיית שחיקת סחוסים במפרקי הברכיים, ובחוליות הגב התחתון ובצוואר. ברשותכם אוסיף עוד שאלהף בבדיקות דם שעשיתי מספר פעמים ESR =24 mm/hr א.האם ה ESR אצלי מעיד על דלקתיות בגוף?

28/02/2011 | 10:16 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בדיקה תקינה

01/03/2011 | 17:33 | מאת: אלומה

אמנם תארתי ארוכות את הכאבים בידיים וכו'אך לא שאלתי מפורשות את השאלה המתבקשת. ממה הבעיה הזו עשויה לנבוע? אחיזה בדיקות יש לבצע? תודה אלומה

מנהלי פורום ראומטולוגיה